Rakennuttaminen

Rakennuttaminen

Rakennuttamisessa otamme vastuullemme rakennushankkeen johtamisen.

”Me johdamme, te saatte sitä, mitä on sovittu.”

Pidämme sinut kartalla koko hankkeen ajan, jolloin tiedät aina missä mennään ja mitä on tulossa seuraavaksi.

Asiakas pysyy hankkeen päällä

Teemme tämän laadukkaalla ja lempeällä ohjaamisella, joka perustuu viimeisen päälle viilattuun projektinhallintaamme.

Tutustu kuinka Evidensia Mevet eläinsairaalan projektinjohto onnistui Virtuaaliesite

”Olemme kerryttäneet laaja-alaista kokemusta rakennuttamalla taloyhtiöille, yrityksille, rahastoille sekä kuntien ja kaupunkien kiinteistöyhtiöille.

Kokemuksen ansiosta pystymme ennakoimaan ja ratkaisemaan tehokkaasti rakennuttamisen aikaisia ongelmia, joita esimerkiksi toimintojen yhteensovitus ja rakentamisvaiheen muutostyöt lisätöineen voivat aiheuttaa.”

-Timo Kamppuri, Toimitusjohtaja

Rakennuttaminen

 • Projektin käynnistäminen ja projektisuunnitelman tekeminen
 • Urakkamuodon valinta
 • Suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kilpailuttaminen, ml. sopimuksien laatiminen
 • Eri sidosryhmien johtaminen ja kokousten vetäminen
 • Rakennushankkeen tiedon hallinta: kerääminen, säilyttäminen ja jakelu
 • Rakennushankkeen taloudenseuranta
 • Työturvallisuudesta vastaaminen

Käyttäjälähtöisyys

Saat kaikkein suurimman hyödyn ottamalla meidät mukaan jo siinä vaiheessa, kun vasta suunnittelet uudis- tai korjausrakentamishanketta.

Silloin suunnitelmia on vielä mahdollista muokata, ja voimme parhaiten tehostaa tilakokonaisuutta käyttäjä- ja omistajalähtöisesti.

Asiakkaalta ja käyttäjältä saatu palaute ja sen vieminen suunnitelmiin on erityisen tärkeää, jotta kohteesta saadaan varmasti toiveiden mukainen.

Asiantuntijamme ovat erikoistuneet siihen, että kohteesta saadaan paitsi käyttäjän näköinen myös toiminnoiltaan maksimoitu. 

Löydämme tilaratkaisut, jotka palvelevat toimintaasi mahdollisimman tehokkaasti ja sujuvoittavat jokapäiväisiä toimintoja.

Saamiamme palautteita

Pyydä tarjous linkin kautta tai ota muuten yhteyttä, niin jutellaan lisää teidän tarpeistanne ja meidän tavastamme toimia!

SARAn tietotekninen taso ja yhteisjärjestelmässä toimiminen on selkeä kilpailuetu. Kukaan muu ei sitä ainakaan Pirkanmaalla osaa yhtä hyvin.

Toni Salonen, Yksikön päällikkö, Äyräväinen Tampere Oy

”Dokumentaation osalta SARA on projektijohtamisen aatelia. Kokouskäytännöt ovat mainiot, tilannecheckit toimivat ja kaikki ovat koko ajan tietoisia toistensa tekemisistä.

Tämän projektin takia ei ole tarvinnut viettää unettomia öitä.”

Anssi Tast, Varatoimitusjohtaja, Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy

”SARA on hyvin hoitanut työt kokonaisuutena ja voidaan luottaa heidän tekemisiinsä. On tehty niin kuin on sovittu ja sovitussa aikataulussa. Pysytään vielä kustannuksissa ja mieluummin alle.”

Timo Jokinen, Toimitusjohtaja, POAS

Projektinjohto – Toimintamalli

Kehittämällämme toimintamallilla taklaamme korjaus- ja uudisrakentamisen viime vuosikymmenten tyypillisimpiä sudenkuoppia ja siksi uskomme, että projektinhallintamme on tällä hetkellä ylivertaista.

Kysyt tietenkin, että miksi. Siksi, että mallimme avulla

 • Toimitamme oikeat tiedot oikeaan aikaan oikeille ihmisille. Projektitoiminnan avoimuus ja digitaalisuus ovat kasvattaneet hankkeessa liikkuvan tiedon määrää. Tietoa tulee osata pilkkoa pienempiin palasiin, jotta vältetään ”tietoähky” ja päätöksiä pystytään tekemään relevanttiin tietoon nojaten.
 • Teemme oikeita asioita oikeaan aikaan. Kun oikea tieto on oikeaan aikaan oikealla ihmisellä, teemme myös oikeita asioita oikeaan aikaan ja saamme esimerkiksi lupa- ja muut tärkeät prosessit hoidetuksi viranomaisten kanssa mahdollisimman kivuttomasti.
 • Projektien kaikkien osapuolten lähtötaso ja tavoitteet tulevat huomioiduksi. Satsaamme projekteissa alkupäähän, jotta säästäisimme lopussa. Hikoilemme ennemmin projektin alussa kuin lopussa. Tämän ansiosta projekti pysyy paremmin hanskassa sekä ajallisesti että rahallisesti.
 • Projektin kaikki tiedot ovat avoimesti saatavilla yhdessä alustassa ja se helpottaa muun muassa päätöksentekoa ja tiedonvälittämistä. Näin vältämme projektipalaverin nro 57 ahdistuksen, kun tilaajana näet, miten alkuperäisistä suunnitelmista ei ole jäljellä edes pohjamaalia…
 • Emme ole sitoneet käsiämme etukäteen. Olemme puolueeton rakennuttaja. Valitsemme tekijät oikea-aikaisesti. Tämä mahdollistaa parhaiden, ei helpoimpien, ratkaisujen etsimisen.
 • Ja muuten: kokouksissamme ei huudeta. Olemme rentoja ja reteitä raksakavereita, mutta vanhakantaiset kokousmallit jätimme 1990-luvulle. Teemme tosissaan, mutta emme kurttu otsassa.

Tällä tavalla vältämme sen, että hommat eivät mene enää reippaasti uusiksi siinä vaiheessa, kun kuokka pitäisi iskeä jo maahan.

Meidän tehtävämme on muuttaa koko rakennusalaa. Tärkein tavoitteemme on luoda rakennushankkeisiin turvallisuuden tunne. Tunne, että sinä tilaajana tiedät, mitä tapahtuu, miten hanke etenee ja mitä asioita pitää ratkaista missäkin vaiheessa.

Työkalut

Toimintamallista saadaan irti maksimaalinen hyöty digitaalisilla työkaluilla, joilla pyrimme kaikkien osapuolten väliseen sujuvaan yhteistyöhön. 

Projektiympäristön ydin muodostuu kolmesta komponentista

Teamsissä viestinnän keskuksena toimii hankkeen oma tiimi, johon keskustelu kerätään mahdollisimman avoimesti yhteen paikkaan asiakokonaisuuksien otsikoiden alle. Projektiluotsi hallinnoi keskusteluja ja pitää huolen siitä että toiminta on järjestelmällistä.

Smartsheetissä interaktiivisen aikataulutuksen tavoitteena on kaikkien eri osapuolien huomioiminen. Tavoitepäivämäärien kirjaaminen, tehtävien jakaminen viikottaisten suunnittelupalaverien välille ja tarvittaessa muutoksien seuraussuhteiden tunnistaminen.

”Projektipankkina” toimii pilvipohjainen ja vuorovaikutuksen mahdollistava Autodesk Construction Cloud (ACC) sovellusekosysteemi: Reaaliaikainen hanketieto turvallisesti yhdessä paikassa. Lainausmerkit, koska ACC on paljon monipuolisempi kuin perinteinen projektipankki.

ACC on mm. suunnitelmien kommentoinnin alusta, joka heittää hyvästit liitetiedostoille sähköpostissa. Vältytään ylipitkiltä sähköpostiketjuilta, joissa oikea henkilö saa 30 viestin ketjun saatesanoilla ”otatko tästä kopin” tai osapuolen näkemys jää huomioimatta, koska hän ei ollut osa ketjua.

Tavoitteena on että tulevaisuudessa Teamsin ja Smartsheetin toiminnallisuudet ovat osa ACC:tä, jolloin projektia hallitaan yhdellä avoimella alustalla. Oikea tieto, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa – vältytään tietoähkyltä.

Rakennuttamisen ei tarvitse olla hakuammuntaa, johon on määritelty viitteellinen aikataulu ja budjetti, joiden pitämiseen ei oikein kukaan usko. Me lupaamme teille hankkeen, jonka aikana voitte nukkua yönne rauhassa.

Ratkaisemme rakennuttamiseen liittyvät ongelmasi

Uudisrakentaminen

Timo Kamppuri

Toimitusjohtaja

DI

RAP

050 433 6035

Tommi Rämö

Rakennuttajapäällikkö

Rakennusmestari

RAP & RAV (FISE)

050 911 1940

Konsta Ylinen

Rakennuttajainsinööri

DI

040 749 3396

Korjausrakentaminen

Asko Saarinen

Vanhempi rakennuttajakonsultti

Rakennusmestari

Ylivalvoja (FISE)

040 841 0610

Jarmo Kumpuvaara

Korjausrakentamisen projektipäällikkö

Rakennusmestari

RAV (FISE)

040 483 4331

Roope Airaksinen

Rakennuttajainsinööri

DI

050 912 6899

Refekohteita

Arttuasunnot

Karjatie 12, Lieto

Elokuussa 2020 Liedon keskustaan avattiin uusi 38 asunnon seniorikoti. Kohde koostuu 30-42 neliöisistä yksiöistä ja kaksioista sekä kaikille asukkaille käytössä olevista alakerran yhteistiloista: ruokala/kahvila, saunaosasto ja kuntosali.

Olimme hankkeessa mukana alusta loppuun saakka suorittaen hankekehityksen, rakennuttamisen, työmaa- sekä TATE-valvonnan ja visualisointimateriaalin, jolla varmistuttiin tilojen toimivuudesta ja viihtyisyydestä.

Arttuasuntojen tilaamassa kohteessa käyttäjänä toimii Aurahovi Senioripalvelut. Lue lisää kohteesta

Suomen Hoiva ja Asunto Oy

Puistomäki, Hämeenlinna 

Hämeenlinnan Puistomäki oli yhteinen kehityshanke ARA:n kanssa. Tavoitteena oli Senioriasumisen uusi aika -konseptin luominen.

50 asukaspaikkainen seniori- ja palveluasumisen kohde valmistui helmikuussa 2020. Asuntojen koot vaihtelevat 34 neliön yksiöistä 50 neliön kaksioihin. Alakerrassa maittavia lounaita tarjoilee ravintola.

Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n tilaamassa kohteessa käyttäjänä toimii Attendo. Suomen Aluerakennuttaja vastasi kohteen rakennuttamisesta sekä työmaa- ja talotekniikkavalvonnasta.

Lue lisää kohteesta

Pirkan Opiskelija-asunnot POAS

Vaahterakuja 3, Tampere

Syyskuussa 2020 Peltolammin Vaahterakujalle valmistui Suomen ensimmäinen vihreää rahoitusta saanut opiskelija-asumiseen suunnattu uudisrakennus.

Suomen Aluerakennuttaja haluttiin mukaan 56 asunnon kahdeksankerroksiseen kohteeseen yrityksen ARA-kokemuksen vuoksi.

Toimimme kohteessa rakennuttajana, valvoimme työmaatoimintaa ja toimitimme markkinointikäyttöön tarkoitettua visualisointimateriaalia.

Ääneseudun Asunnot Oy

Lönnrotinkatu 1, Pukkimäki

Ääneseudun Asuntojen kohde koostuu kahdesta yksirappuisesta (kellari + 6 asuinkerrosta + ullakko) kerrostalosta, joissa asuntoja on yhteensä 48 kpl.

Vuonna 1972 valmistuneessa kohteessa toteutettiin täydellinen peruskorjaus, joka sisälsi julkisivun lisälämmöneristämisen sekä vesikaton ja sisäpuolien uusimisen. Taloihin asennettiin lisäksi aurinkokeräimet ja poistoilmalämpöpumput.

Vastasimme kohteen rakennuttamisesta sekä työmaa- ja taloteknisestä valvonnasta.

Tammisaaren Psyke

Tammisaaren Psyke

Terveydenhuolto

Vuoden 2017 loppupuolella Raaseporin Tammisaaren sairaalakeskukseen valmistui psykiatrian osaston uudisrakennuskohde.

Kohteen bruttopinta-ala on 2807 neliömetriä ja urakoitsijana toimi Ojarannan Rakennus.

Toimimme hankkeessa rakennuttajakonsulttina ja vastasimme työmaa- ja taloteknisestä valvonnasta.

Kangasniemi

Muistihäiriöisten tehostettu palveluasuminen

Kangasniemi Mäntyrantaan, Otto Mannisen tielle on valmistunut 20 senioriasuntoa ja 38 tehostetun palveluasumisen huoneistoa käsittävä hoivakoti, jonka operaattoriksi tulee Attendo.

Kerrosalaltaan 3503 neliömetrin hankkeessa pääurakoitsijana toimi Rakennusliike U. Lipsanen.

Vastasimme hoivakodin rakennuttamisesta sekä työmaa- ja talotekniikkavalvonnasta.