Yritys

Olemme Suomen Aluerakennuttaja – SARA

2009 perustettu tamperalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttitoimisto, jonka tavoitteena on toimia alan muutosvoimana. Olemme halukkaita ajattelemaan asiat uudella tavalla. Olemme erilaisia ja pidämme siitä. Erilaisuus antaa meidän tehdä asioita, joita muut eivät tee tai näkevät mahdottomina.

Ratkomme yhdessä ongelmia, joihin emme yksin pystyisi. Täydennämme ja kehitämme toisiamme Mestari – Kisälli periaatteen mukaisesti, molemminpuolinen kunnioitus huomioiden. Yhteinen tieto on valtava etu.

  1. Kerromme asiat niinkuin ne on. Positiivisetkin.
  2. Ympärillä on auttajia
  3. Nauramme – myös itsellemme

Tosissaan, mutta ei liian vakavasti.

Kehityksen etulinjassa

Suomen Aluerakennuttajan projektinjohdon tehokasta toimintamallia jatkokehitetään vuoden 2024 aikana ”Vihreän siirtymän ja digitalisaation yhteenliittymä” -hankkeella, joka on saanut Euroopan unionin osarahoituksen.

Hankeartikkeli

Hankkeen tavoitteena on nostaa SARA kohti rakennusalan projektinjohdon maailman ehdotonta kärkeä ja luoda kilpailuetu, joka tarjoaa edellytykset yrityksen kansainvälistymiselle.

Kun rakennushankkeessa on pelissä keskimäärin viidestä viiteenkymmeneen miljoonaa euroa, paineet tilaajalla ovat kovat. Silloin SARAlla soi puhelin. Meiltä ostetaan mielenrauhaa ja menestymistä.

Menestystä kertyy kun hanke tehdään laadullisesti oikein, eikä hiukset tai hampaat tipu ennenaikaisesti yllätyksistä, aikataulut ole mallia jojo vaan jämpti ja hankkeen valmistuessa poksahtelee skumpat eikä budjetit. Avain laatuun: Nykyaikaiset digitaaliset ratkaisut.

Oikein johdettuna digitaaliset ratkaisut helpottavat asiakkaan arkea, sujuvoittavat projektien läpivientiä ja varmistavat korkean laadun. Teknologia ei kuitenkaan ole itseisarvo. Käytettävien ratkaisujen tulee tukea toimintamalleja, kokemukseen perustuvia työtapoja ja olennaiseen keskittymistä sekä auttaa hankkeen kokonaiskuvan hallitsemisessa.

Seuraamme tarkasti teknologian kehitystä ja tuomme aina viimeisimmät käyttökelpoiseksi toteamamme innovaatiot sekä toimintamallit asiakashankkeisiin.

Teemme yhteistyötä korkeakoulujen kanssa tutkimushankkeissa ja viimeisen kolmen vuoden ajan olemme pitäneet vierailijaluentoja Tampereen yliopistolla, nuorissa on tulevaisuus.

 

Visuaalinen suunnittelu – Kyllä, rakennuttajatoimistossa

Herätämme kohteet eloon ja koettaviksi nopeasti jo idea- tai luonnossuunnitteluvaiheessa, jolloin lopputulos ei jää vain mielikuvien varaan. Visuaalisella suunnittelulla siirrymme näkemisestä kokemiseen ja varmistamme, että lopputuloksesta tulee halutunlainen.

Tarjoamme visuaalista suunnittelua osana kaikkia palveluitamme, koska mielestämme kohteiden visualisointi on oleellista parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

 

Tiedonhallinta & Moderni kommunikointi 

”BIM koska BIM” – Homma ei toiminut, päätimme luoda uuden toimintamallin Efficient Digital Operating Model—Technology Is Not an Absolute Value | Autodesk University – Ensimmäinen suomalaisen pitämä luento kansainvälisessä Autodesk University huippukonferenssissa ja palkittiin ”Top Rated Construction Classes”-kategoriassa.

Toimintamalli on kehitetty Autodeskin (yksi maailman suurimmista KIRA-alan sovellustoimittajista) Construction Cloud sovellusekosysteemin ympärille. Collaborating Across the Supply Chain in Finland to Deliver Agile and Reliable Outcomes – Digital Builder (autodesk.com)

 

Digi-valvonta

SARA-app – Työmaavalvonta kaipasi yksinkertaista ja helppokäyttöistä raportointityökalua, kehitimme sellaisen. Mobiililaitteilla toimiva sovelluksemme sujuvoittaa työmaavalvontaa, kun valvontaraportin voi tehdä ja lähettää kuvineen suoraan työmaalta kaikille asianosaisille.

Käytämme työmaavalvonnan lisätyökaluina 360°-kameroita ja droneja. Kuvien ja -videoiden avulla tilaaja saa kattaavan yleiskuvan työmaasta, voi seurata muutoksia ja sisätilojen töiden etenemistä.

Suomen mestareita kaikki SARAllaan.

Kiekkoa voi Tampereella olla pelaamatta, mutta siitä ei vaan voi olla puhumatta. Ja aiheesta puhuessa pitää aina sekä eritoten valita puoli… onneksi sananvapaus on kirjattu perustuslakiin.

SARA on yli kymmenen vuotta tukenut paitsi huippu- myös junioriurheilua. Päässä olevaan pipoon katsomatta. Suomen mestareita. Me kaikki.

Timo kertoo lisää

Timo Kamppuri

Toimitusjohtaja

DI

RAP

050 433 6035

LI