Visuaalinen suunnittelu

Visuaalisella suunnittelulla lopputuloksen voi hahmottaa ja kokea jo projektin alkuvaiheessa

Visuaalisella suunnittelulla kohteen tilat, mittasuhteet, materiaalit ja ympäristö havainnollistetaan graafisesti kuvan, videon tai sovelluksen muodossa.

Näiden visuaalisten materiaalien avulla asiakas ja käyttäjä pääsevät kokemaan tilan toimivuuden jo luonnosvaiheessa.

Yksityiskohtaiset kuvamateriaalit helpottavat asiakkaan päätöksentekoa. Kun lopputulos on nähtävissä realistisen kaltaisena, tilan tunnelman voi aistia, toiminnallisuutta on helpompi arvioida ja tehdä tarvittavia muutoksia.

Asiakkaalta ja käyttäjältä saatu palaute jo suunnitteluvaiheessa on erityisen tärkeää, jotta kohteesta saadaan varmasti toiveiden mukainen.

Lue lisää reaaliaikaisesta visuaalisesta suunnittelusta!

Mitä aikaisemmassa vaiheessa rakennushanke suunnitellaan visuaalisesti, sitä nopeammin ja paremmin käyttäjä pääsee osallistumaan lopputuloksen suunnitteluun. Näin saamme hyödynnettyä visuaalisen suunnittelun koko lisäarvopotentiaalin mahdollisimman tehokkaasti.

Visuaalinen suunnittelu taipuu apuvälineeksi moneen: uudis- ja korjausrakentamisen suunnitteluun, päätöksentekoon sekä uudiskohteen ennakkomarkkinointiin, kun halutaan vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen.

Esimerkiksi uudiskohteesta tuotetut visualisoinnit auttavat näkemään suunnitteilla olevan kohteen sellaisena kuin se todellisuudessa tulee olemaan yksityiskohtineen. 

Viemme rakennushankkeen seuraavalle tasolle visuaalisella suunnittelulla

Tarjoamme visuaalista suunnittelua osana kaikkia palveluitamme, koska mielestämme kohteiden visualisointi on oleellista parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

 

Visuaalisen suunnittelun hyödyt rakennusprojektin eri vaiheissa:

  • Kiinteistökehityksessä visualisoinnin avulla tilaaja ja käyttäjä pääsevät suunnitelman toimivuuteen käsiksi mahdollisimman luontevasti, jolloin suunnitelman muokkaaminen on helpompaa. 
  • Tontilta otettu dronekuva voidaan upottaa visuaaliseen suunnitelmaan, jolloin materiaaliin saadaan aito tausta ja kohde voidaan suunnitella sen aitoon ympäristöön.
  • Hankesuunnittelussa visualisoinnilla voidaan esittää saneerauskohteen korjausvaihtoehtoja esimerkiksi taloyhtiölle. 
  • Rakennuttamisessa visuaalisella suunnittelulla kohteen toiminallisuus päästään kokemaan aidon kaltaisena jo aikaisessa vaiheessa. 
  • Visuaalista suunnittelua voidaan käyttää tarjousvaiheessa kiinteistön ennakkomarkkinointiin. 

Seuraamme tarkasti teknologian kehitystä ja tuomme aina viimeisimmät käyttökelpoiseksi toteamamme innovaatiot asiakashankkeisiin.

Kun visualisoimme rakennushankkeesi, saat meiltä visualisointimateriaalin päälle myös kaiken rakennus– ja taloteknisen osaamisemme. 

Asiantuntijamme ovat erikoistuneet siihen, että kohteesta saadaan paitsi käyttäjän näköinen myös toiminnoiltaan maksimoitu. 

Näin teemme visuaalista suunnittelua

Visuaalinen suunnittelu tehdään kohteesta asiakkaan toiveiden, tilaohjelman, 2D-piirustusten tai natiivimallin perusteella ja siihen voidaan yhdistää esimerkiksi jo tehty sisustussuunnittelu. Tavoitteenamme on, että visuaalista mallia voidaan hyödyntää kohteen varsinaisessa suunnittelussa.

Suunnittelussa hyödynnämme reaaliaikaista renderöintiä, jonka avulla malliin tehtävät muutokset päivittyvät automaattisesti ja viiveettä visuaaliseen muotoon. Lopputuloksen odotteluun ei kulu aikaa ja esimerkiksi visuaalinen työpajatyöskentely mahdollistuu.

Hyödynnämme visualisoinnissa myös virtuaalitodellisuutta (VR), jonka avulla kohteeseen pääsee tutustumaan 1:1 mittakaavassa. VR auttaa tilojen hahmottamisessa ja toiminnallisuuksien arvioimisessa – näin parannusehdotukset tulevat mieleen jo suunnitteluvaiheessa eivätkä vasta kohteen valmistuessa.

Esimerkkejä visuaalisen suunnittelun onnistumisistamme

Aurahovi, Lieto

Toteutimme Liedon keskustaan loppukesästä 2020 avatun seniorikodin markkinointimateriaaliksi videon ja 2D-kuvia yhteistiloista (ruokala/kahvila, kuntosali) sekä yhdestä yksiöstä ja kaksiosta.

Materiaalin avulla varmistuttiin tilojen toimivuudesta ja viihtyisyydestä.

Lue lisää kohteesta.

 

 

 

Ellivuori Resort

Ellivuori Resortin kolmikerroksisesta hirsirakenteisesta asuinkerrostalosta mallinnettiin julkisivu, piha, aulatilat ja kaksi asuntoa. Mallinnos yhdistettiin kohteen tontilta otetun 360°-kuvan kanssa, jolloin mallin parvekkeelta pystyi näkemään todellisen maiseman. Tämän jälkeen kohteesta luotiin esittelyvideo sekä virtuaalikierros.

Kohteen ennakkomarkkinointitilaisuudessa videota toistettiin valkokankaalla ja erillisellä näytöllä oli mahdollista tutustua virtuaalikierrokseen sekä päästä liikkumaan mallinnetuissa tiloissa VR-lasien avulla.

Lue lisää kohteesta.

Ellivuoren julkisivu
Yksiö

Ota yhteyttä, niin herätämme kohteesi henkiin!

Niko Kautonen

LI

VDC Architect

045 885 8188

niko.kautonen@sara.fi

Iiro Ajanko

LI

Hankekehitysarkkitehti

044 293 8807

iiro.ajanko@sara.fi