Uutinen / Yritysuutinen

Suomen Aluerakennuttaja 10 vuotta

Mennyt – Nykyhetki – Tuleva

SARAn historia, tämän hetkinen tilanne sekä tulevaisuuden näkymät tiivistettynä blogin mittaiseen muotoon.

SARA logo

Suomen Aluerakennuttaja Oy on perustettu 2009.

10 (kohta 11) – vuotis merkkipaalun kunniaksi julkaisimme kesän alkupuolella esitteen, jonka toteutumisesta on kiittäminen yhteistyökumppaneitamme ja toteutuksesta JS Suomea.

MENNYT

Elämisen tilaratkaisujen asiantuntijan kotipaikkakunta on alusta alkaen ollut Tampere, vaikka liiketoiminta kattaakin koko Suomen hyödyntäen paikallisia hyväksi havaittuja kumppaneita. Tampereelta käsin kokemusta on vuosien saatossa kerrytetty erityisesti hoiva-asuntojen rakennuttamisesta.

Yrityksen alkuvuosina keskityttiin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) -tuotannon rakennuttamiseen erityisesti yhteistyössä Arttuasuntojen kanssa. Vähitellen liiketoimintaan tulivat mukaan julkinen ja vapaarahoitteinen rakennuttaminen ja lopulta myös työmaavalvonta, jota palkattiin vetämään johtava valvojamme Riku Hakala.

Kuva: SARAn liikevaihdon kehitys liiketoiminta-alueittain

Niin työmaavalvonnassa kuin muussakin liiketoiminnassa SARAn perusajatuksia ovat alusta alkaen olleet ennakointi sekä hyvä yhteistyö- ja ongelmanratkaisukyky.

Työmaavalvonnan päätyökalumme SARA-appin ensimmäinen versio otettiin testikäyttöön kesällä 2016. Viiveettömän tiedonkulun varmistavan sovelluksen kehitystä on julkaisun jälkeen jatkettu ja se on nykyäänkin keskeinen osa modernien työkalujen valikoimaamme.

Palveluportfolion kasvaessa ensimmäisen seitsemän toimintavuoden jälkeen vuorossa oli muutto Teiskontieltä Tulli Business Parkiin, jossa yrityksen toimitilat edelleenkin sijaitsevat. Joskin talon sisällä olemme jo ehtineet muuttaa suurempiin tiloihin.

Vuoden 2017 syksy sisälsi muutoksia myös johdon osalta, kun yrityksen pääomistaja Tino Nurmi väistyi toimitusjohtajan pallilta ja antoi tilaa nuoremmalleen, aiemmin kehitysinsinöörinä toimineelle nykyiselle toimitusjohtajallemme DI, FMA Timo Kamppurille.

Kuva: Entinen ja nykyinen toimitusjohtaja AU Vegasissa syksyllä 2019

2018 panostus työmaavalvontaan jatkui uusien rekrytointien myötä ja Tampereen yliopiston kehitystoiminnassa olimme mukana Diili-hankkeen muodossa. Diili auttoi alan digitaalisation tilanteen hahmottamisessa ja näytti Singapore excursiolla, mikä jo tuolloin oli mahdollista.

Menneenä vuonna osittain Diilin luoman sysäyksen johdosta aloitettiin voimakkaampi panostaminen yrityksen digitalisaatioon nuoremman sukupolven palkkaamisella. Lopputuloksena olivat VDC-osaston perustaminen ja visuaalinen suunnittelun palvelun muodostuminen.

NYKYHETKI

Tällä hetkellä SARAn liiketoiminta muodostuu kiinteistökehityksestä, hankesuunnittelusta, työmaavalvonnasta, julkisesta, vapaarahoitteisesta sekä ARA-rakennuttamisesta ja visuaalisesta suunnittelusta.

Henkilöstömme on sekoitus pitkän linjan kokeneita asiantuntijoita ja nuoria ammattilaisia. Mestari – Kisälli mallia mukaillen tieto siirtyy molempiin suuntiin ja toimistolla ei jäpitetä vaan rentoudella taataan sekä nykyisille että tuleville työntekijöille tervetullut olo.

Kuva: Tutustuminen Shanghain arkkitehtuuriin ja rakentamiseen 2019

Tietomallipohjainen kiinteistön elinkaari -kehitysprojekti, osallistuminen konferensseihin ja yliopistoyhteistyö – Käynnissä on jatkuvasti kehitystoimintaa, jonka tuloksilla pyritään helpottamaan asiakkaan arkea sekä sujuvoittamaan projektien läpivientiä.

TULEVA

Imagollisesti Suomen Aluerakennuttaja on nyt ja tulevaisuudessa luotettava elämisen tilaratkaisujen asiantuntija.

SARA tunnetaan konsultoivana rakennushankkeiden asiantuntijana, joka pystyy johtamaan hankkeita sekä toteuttamaan asiakkaidensa toimintatapoihin räätälöityjä projekteja.

Jatkamme toimintamallien sekä konseptien kehitystä, jotta voimme varmistaa korkean laadun ja samalla kehittää rakennusalaa.

Kuule lisää SARAn tulevaisuudesta (tai historiasta)!

Timo Kamppuri

LI

Toimitusjohtaja

050 433 6035

timo.kamppuri@sara.fi