Uutinen / Yritysuutinen

Suomen Aluerakennuttaja mukana 100 M€ investointiohjelmassa

Suomen Aluerakennuttaja toimii yhteistyökumppanina Arttuasuntojen 100 miljoonan euron investointiohjelmassa, jonka tavoitteena on rakennuttaa noin 600 uutta ikäystävällisesti suunniteltua asuntoa.

Senioriasumisen uusi aika -suurhanke käynnistyy keväällä 2020, on suunniteltu valmistuvan 2022 aikana, ja koostuu useista rakennushankkeista ympäri Suomen.

Senioriasumisen uusi aika -investointiohjelman kiinteistöt ovat pääasiassa ikääntyville hyvään elämiseen tarkoitettuja asuinkerrostaloja. Lähtökohtana on tuottaa senioreita aktivoivaa kylätalomaista asumista yli 55-vuotiaille.

Hyödynnämme hankekehityksessä voimakkaasti visuaalista suunnittelua.

Suomen Aluerakennuttaja vastaa hankekehityksestä ja rakennusprojektien läpiviennistä. Hyödynnämme hankekehityksessä voimakkaasti visuaalista suunnittelua, jonka avulla kohteen voi hahmottaa yksityiskohtineen jo suunnitteluvaiheessa, varmistaa käyttäjän tarvitsemat toiminnallisuudet, testata markkinointikonseptia ja helpottaa ennakkomarkkinointia.

Asuinkerrostalot rakennutetaan ympäri Suomea kohtuullisen isoihin kaupunkeihin. Ensimmäiset kohteet valmistuvat muun muassa Lietoon, Heinolaan, Uuteenkaupunkiin, Helsinkiin ja Tampereen Haukiluomaan. Etsimme vielä sopivia tontteja eri puolelta Suomea. Jos sinulla on sopiva tontti mielessä, tarjoa sitä meille!

Useiden projektien läpivienti rinnakkaisissa hankkeissa yhtäaikaisesti vaatii hyvää projektinhallintaa

Senioriasumisen uusi aika -suurhanke on 100 miljoonan euron investointiprojekti, joka jakautuu useiksi rakennusprojekteiksi. Keskimääräinen hankekoko on 6 miljoonaa euroa.

Vastuullamme on hoitaa investointiprojekti, hankekehitys ja rakennusprojektien läpivetäminen. Vastaamme sekä koko investointiohjelman että sen alla olevien useiden rakennushankkeiden projektipäällikköydestä yhtäaikaisesti, mikä vaatii hyvää projektinhallintaa.

BIM 360 -tuoteperheen käyttö lisää työskentelymme avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sekä mahdollistaa asiakkaan ja käyttäjän osallistumisen suunnitteluprosessiin.

Käytämme projektinhallinnan työkaluna Autodeskin pilvipalvelupohjaista BIM 360 -tuoteperhettä, joka lisää työskentelymme avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sekä mahdollistaa asiakkaan ja käyttäjän osallistumisen suunnitteluprosessiin.

Projektipankissa muokattavan kohteen luonnoksen pääsee näkemään jatkuvasti, jolloin sitä kommentoimalla voidaan vaikuttaa suunnitelman sisältöön koko suunnitteluprosessin ajan. Näin varmistamme toiveet suunnittelun aikaisessa vaiheessa, jolloin luonnoksen muokkaaminen on paitsi edullisempaa myös helpompaa verrattuna täysin valmiiseen luonnokseen.

Visuaalisella suunnittelulla varmistamme toiminnallisuudet ja helpotamme markkinointikonseptin testaamista

Pohjaluonnoksen ja kustannuslaskennan lisäksi toimitamme rakennushankkeista kolmiulotteista visuaalista tietomallia, jonka avulla asiakas ja käyttäjä pystyvät hahmottamaan ja kokemaan kohteen jo suunnitteluvaiheessa.

Visuaalisen suunnittelun ensimmäisessä vaiheessa laadimme luonnosversion, jossa panostamme toiminnallisuuksien hahmottamiseen: miten käyttäjän eri toiminnot, kuten lääkkeiden jakelu ja ruokahuolto, toimivat talon sisällä ja miten asuntopohjat toimivat.

Visuaalisen suunnittelun toisessa vaiheessa tuotamme asiakkaalle myyntikuvia, joissa kiinteistö esiintyy sen luonnollisessa ympäristössä. Kuvien avulla on helppo hahmottaa, miten kiinteistö istuu tontille, miten naapurirakennukset asettuvat suhteessa uuteen kiinteistöön ja miltä maisema näyttää vaikkapa parvekkeelta katsottuna.

Myyntikuvien avulla asiakkaan on helppo testata kohteen markkinointia ja ennakkomyyntiä, jonka jälkeen luonnosta voidaan muokata tarvittaessa entistä myyvämmäksi. Visuaalinen suunnittelu onkin edullinen tapa testata markkinoita ja varmistaa kohteiden myynti.

Seuraa Senioriasumisen uusi aika -suurhankkeen edistymistä suunnittelusta käyttöönottoon blogissamme.

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalisen suunnittelun avulla varmistamme käyttäjän tarvitsemat toiminnallisuudet jo luonnosvaiheessa.

Lue lisää

Yksityinen: Kiinteistökehitys – vanha

Vastaamme liiketoiminnan ja käyttäjien tarpeisiin kiinteistöä kehittämällä.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

Timo Kamppuri

LI

Toimitusjohtaja

050 433 6035

timo.kamppuri@sara.fi