Kaupunki- ja kiinteistökehitys

Kaupunki- ja kiinteistökehitys

Kaupunki- ja kiinteistökehitystyömme tavoitteena on taloudellisesti menestyvä ja kokonaisvaltaisesti toimiva asumis- ja toimintaympäristö. Molemmissa korostuu vaatimus monimutkaisten kokonaisuuksien ymmärtämisestä ja hallitsemisesta. Kokemuksemme ja menetelmämme takaavat ylivertaiset mahdollisuudet saavuttaa lopputulos, jossa yhdistyvät taloudelliset, toiminnalliset ja esteettiset arvot.

Tiimimme koostuu rakentamisen, kiinteistösijoittamisen ja suunnittelun ammattilaisista. Työtämme tehostavat viimeisimmät suunnittelu- ja anaalyysityökalut, joiden avulla eri ratkaisuvaihtoehtojen luominen ja arviointi on nopeaa, oli toimeksiannon mittakaava sitten yksittäinen rakennus, tai kokonainen kaupunginosa.

 

Toimivassa kaupungissa arki on turvallista, mukavaa ja helppoa. Tällaisessa miljöössä on hyvät mahdollisuudet liikkua sujuvasti eri kulkuvälinein.

 

”SARAn kaupunkikehitys pohjautuu käyttäjille rakentamiseen. Hyvä ympäristö puhuttelee selkeydellä ja oikealla mittakaavalla. Kaupunkiympäristöön kuuluu viihtyisä, eläväinen katutila, jonka pohjalla on tarkka liikennesuunnittelun sujuvuus.”

– Janne Salonen, Hankekehitysjohtaja

 

Kaupunkikehitys

Kaupunkikuva ei saa olla tunnistamaton. Pyrimme luomaan kaupunkitiloja, joissa toiminnot sekoittuvat luontevalla ja mielenkiintoisella tavalla joustavasti yhteen.

Asuminen, vapaa-aika, työnteko, palvelut, harrastukset, liikkuminen sekä kiinnostavat kaupunkitilat – Kaikki arjen tarpeet kaupunkilaisten helposti saavutettavissa.

Sopivalla tavalla tiivis kaupunkirakenne mahdollistaa sujuvan ja monimuotoisen ympäristön. Tiiviys tuodaan hyvien liikenneyhteyksien varteen, ja samalla säästetään kaupunkien lähiluontoa, sekä tuetaan arjen helppoutta.

Liikennesuunnittelu korostuu kaupallisen toiminnan alueilla, joissa on mukana niin jalan, polkupyörällä, autolla kuin joukkoliikenteellä kulkijoita. Alueen suunnittelussa on eduksi kiinnittää ankkurikäyttäjät jo kaavoitusvaiheessa.

Kun suunnittelussa huomioidaan eri osapuolien tarpeet, alueesta muodostuu toiminnallisesti ja saavutettavuudeltaan yhtenäinen kokonaisuus, jonka logistiikka on varmistettu.

Kiinteistökehitys

Kiinteistökehitys kannattaa, sillä muutoksen myötä kiinteistön arvo ja tuotto-odotus nousee. Kehitystyö takaa, että kokonaisuudesta tulee viihtyisä, tehokas ja nykyaikainen – sinun tarpeittesi mukainen.

Kokeneena kiinteistökehittäjänä hoidamme ideointi- ja kehitystyön asiakkaan reunaehdoin. Toteutamme uudis-, korjaus- ja/tai täydennysrakentamisen hankkeet ja etsimme käyttäjät uusille tiloille.

Kestävä kiinteistökehitys lähtee käyttäjästä sekä kokemuksesta ja käyttäjien tarpeiden suunnittelu on hankkeiden avaintehtäviä.

Käyttäjälähtöisesti toimiessamme tilaaja on meille kumppani jo kehitysvaiheessa, jolloin rakentaminen ja työvaiheet suunnitellaan alusta lähtien tilaajan sekä käyttäjien parasta ajatellen.

Työkalut


Kehitystyössä arkkitehtiemme työkalut ovat alan ehdotonta kärkeä.

Käytännössä: Kaikki hankkeet tietomallinnetaan, kustannustietoihin päästään heti käsiksi ja vaihtoehtoja pystytään vertailemaan. Hankkeiden reunaehdot saadaan välittömästi selville.

Pystymme perustelemaan esitettävät ratkaisut todenmukaisella datalla ja optimoimaan rakentamisen tehokkuutta. Kuinka esimerkiksi tuuli tai liikenteen melu vaikuttavat, kuinka paljon yksittäinen asunto saa osakseen päivänvaloa tiettynä vuodenaikana ja minkälaiset näkymät milläkin asuntojakaumalla ja asemoinnilla asunnoista saadaan.

Suunnitelmat pystytään esittämään visuaalisesti helposti ymmärrettävässä muodossa. Siirrytään näkemisestä kokemiseen ja päätöksenteko helpottuu.

5 Visuaalisen suunnittelun käyttötapausta

Jos olet lukenut näin pitkälle ja varsinaiset sovellukset kiinnostavat, tällä hetkellä paletti on Autodesk Revit (tietomallintaminen), Enscape (visualisoinnit) ja Spacemaker (generatiivinen suunnittelu).

Jalostetaan aihiosi hankkeeksi

Janne Salonen

Hankekehitysjohtaja

040 532 1211

janne.salonen@sara.fi

Juri Pelkonen

LI

Johtava arkkitehti

050 087 5785

juri.pelkonen@sara.fi